Luontohullut on irti

Yö kalliolla, viiden kansallispuiston roadtrip vuorokaudessa, yöksi laavulle helmikuisessa räntäsateessa - ihan vaan koska voidaan. Ja sanovat meitä hulluiksi.

Kuva: Otto Glader


Tajuttiin juhannuksen kansallispuisto-roadtripillä, että tehdään monenlaisia luontojuttuja matalan kynnyksen luontopyrähdyksistä hc-retkeilyyn, ja näistä voisi joku muukin haluta ottaa vinkkiä omille retkilleen tai vaikka saada innostusta aivan ensimmäiselle retkelleen. Miksei siis alettaisi kirjoittaa blogia ja jakaa meidän kokemuksia ja vinkkejä, miten retkeilystä voi nauttia mitä moninaisimmin tavoin.

Entäs sitten se luontohullut-juttu? No, me ollaan vähän tällaisia. Reetta on varustehifistelijä ja Otto luonnontuntija, ja yhdessä nämä ominaisuudet luo aika hyvän kombon. Varsinkin kun tartutetaan toisiimme hyvää vauhtia omia ominaisuuksiamme. Meidän juttu on vähän se, että lietsotaan toisiamme hulluilla retkiajatuksilla, kunnes ne laitetaan toteutumaan. Toki tehdään paljon myös ihan ex tempore juttuja  esimerkiksi juhannuksen Lauhanvuoren kansallispuistokäynti riistäytyi ajomatkalla kohti Keuruuta viiden kansallispuiston kierrokseksi.

Juttuja julkaistaan aina silloin kun on jotain kerrottavaa, eli kun ollaan karistettu kaupungin tomut kannoiltamme ja syöksytty nauttimaan suosta, metsästä, merestä, järvestä tai jostain ihan muusta. Blogia kirjoitellaan siis rennolla otteella eikä mitään julkaisuaikataulua ole. Meidän Facebookeissa ilmoitellaan, milloin uusi julkaisu on nähnyt päivänvalon ja jos bongaat instassa uuden kuvan tägillä #luontohullutvauhdissa niin uutta julkaisua kannattaa piakkoin odottaa. Blogiteksteissä pyritään aina hiukan arvioimaan kohdetta, jossa ollaan käyty ja antamaan käytännönläheisiä vinkkejä siihen liittyen. Ei siis olla hehkuttamassa kuinka monen kymmenen kilometrin vaellus pystytään heittämään vuorokaudessa tai kuinka hyvältä uusi 800€ makuupussi tuntuu  katsotaan maailmaa normiretkeilijän silmin.

Tervetuloa nauttimaan luontohullujen kommelluksista!

Kuva: Otto Glader


Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Iltapyrähdys Pomponrahkalle

Näköaloja ja upeita luolia Nauvon Vargbergetillä

Jurmo – aistien ilotulitus